Overslaan en naar de inhoud gaan
Contact Info
Phone : 32 477 591 385
Email : philip.oosterlinck@oxalisconsult.be
Philip Oosterlinck
Bestuurder

Philip Oosterlinck is bestuurder van Oxalis Consult. Hij is verantwoordelijk voor Financiën, Sales, Research & Development en digitalisering.

Education
Masterclass duurzame bedrijfsvoering en duurzaamheidsrapportering, EMSBrussel (Business)
Circular Ambassador Program, Vlaanderen Circulair (Business)
Masterclass Organisatiecoaching, Better Minds at Work (Changemanagement)
Veranderingsmanagement, KUL Instituut voor de Overheid Leuven (Changemanagement)
NeuroCognitieve GedragsAanpak, INC Brussel (psychologie)
Quick Response Manufacturing, QRM Management Center (Business)
KMO-excellence groeimanagement, Vlerick Leuven Gent Managementschool (Business)
Bachelor Industrieel Ingenieur, Hogeschool BME Gent (Engineering)

Als kind had ik een passie voor wiskunde en wetenschappen. Het boeide mij om de mechanismen te analyseren, te begrijpen en iets nieuws te ontwikkelen. In het middelbaar ging mijn interesse naar de vroege lasertechnologie, de functionering en de toepassingen ervan. Na mijn humaniora vatte ik ingenieursstudies aan en schreef mijn thesis over de verbetering van de beeldvorming van de echographie van het hart. 
Ik was voorbestemd om in de familiale KMO te stappen. Deze was actief in de bouwsector. Ik leerde het vak op de werkplek. Ik kreeg heel uitzonderlijk de gelegenheid om mee te lopen in de R&D-afdeling van de grote internationale glasproducenten. In ons familiebedrijf bracht ik de informatisering van de projectwerking en de digitalisering van het atelier op gang. Ik nam deel aan technische comités van het glas van het WTCB en aan Europese normeringscomités. Ik innoveerde met de ontwikkeling van glazen wanden en introduceerde als eerste de geschroefde beglazing in België. Nog één van mijn innovaties was de verlijming van glas-glas en glas-metaalconstructies. Die kennis heb ik overgedragen aan de UGent via een Tetraproject. Onze partners en klanten vertelden over mij: waar anderen stoppen, daar begint Philip
Naast technische en technologische innovaties, heb ik samen met mijn echtgenote sociale innovatie in het bedrijf geïmplementeerd. Ik werd ook toen al gevraagd om als expert filiaalmanagers van onze internationale leveranciers op te leiden in management, procesoptimalisatie en menselijk gedrag.

In 2008 ben ik als expert vrijwilliger geworden bij DYZO (Tussenstap). In 2013 trok Unizo mij aan als expert management en bedrijfsstrategie in het project Ondernemershorizon. Sinds de stichting van onze consultancy ben ik mij blijven interesseren voor de wetenschappen en technologie. Ik ga steeds op zoek naar bruikbare toepassingen ervan, die kunnen helpen bij het managen van ondernemingen, procesoptimalisaties en de ontwikkeling van menselijk potentieel. Tetraprojecten blijven mij nauw aan het hart, met o.m. de ontwikkeling van een digitale twin via AI met Howest. 

Het verstand dat scherp is maar niet breed, blijft steken bij ieder punt en komt niet verder. - Rabindranath Tagore (Indiaas mysticus, dichter en Nobelprijswinnaar literatuur 1913)