Overslaan en naar de inhoud gaan

Over ons

Ondernemen zit in ons bloed.

Oxalis Consult is een consultancykantoor van ondernemers voor ondernemende professionals.

Wij begeleiden ondernemingen, teams en professionals in hun groei en ontwikkeling naar duurzaam succes.

Wat kan je van ons verwachten ?

Wij zetten onze ervaring en zorgvuldig opgebouwde expertise in om je te helpen je professionele droom te realiseren. Wij ondersteunen je om te groeien in je job en je talent, om anderen te inspireren ook hun talenten te gebruiken, om aan het einde van je dag een gevoel van voldoening en tevredenheid te hebben.
Stel je voor: een wereld waarin je ervaart via je werk een zinvolle bijdrage te leveren aan je onderneming en de bredere samenleving. 

Uit ervaring weten we: Happy business is Better business

Onze drijfveer

Waarom zetten we ons in om entrepreneurs en professionals te begeleiden? Dat heeft met onze eigen geschiedenis te maken.

Als vierde generatie zaakvoerders hebben we gezien hoe ons familiebedrijf haar internationaal succes had verspeeld aan interne ruzies. Na de overname beslisten we een duidelijke strategie te voeren en vooral … opnieuw te focussen op samenwerking, eerbied, kennis en integriteit. Samen met alle medewerkers werd het atelier opnieuw georganiseerd met maximale productie-efficiëntie en inzet van talent.
De business trok weer aan met alleen maar tevreden klanten en medewerkers. Onze succesformule kreeg de naam ‘talent in actie’.

Dit is meteen de start van Oxalis Consult geworden. Wij zijn entrepreneurs-consultants met meer dan 25 jaar ervaring in verschillende sectoren. Wij helpen je vorm geven aan je professionele droom. 

Onze expertise

We bouwen continu aan onze expertise via levenslang leren, netwerken en partnerschappen, lectuur en integratie van wetenschappelijk onderzoek in onze diensten.

Onze gedrevenheid

We doen wat we goed kunnen en graag doen. We voelen ons betrokken bij onze klant en zetten ons in met hart en ziel om je te ondersteunen.

Ons maatschappelijk engagement

Oxalis zet zich in voor 4 specifieke Sustainable Development Goals:

 • Gezondheid en welzijn op het werk
 • Kwaliteitsvolle opleidingen
 • Fatsoenlijk werk en groei
 • Innovatie, industrie & infrastructuur

 

 

hun vraag is ons aanbod

Honderden KMO's en professionals

Advies

Onze klanten komen met diverse vraagstukken:

 • Strategie: groei, businessplan, innovatie, service design, professionalisering van het management, bedrijfsoverdracht
 • Operationele excellentie: teamefficiëntie en -effectiviteit, proces- en werkplekoptimalisatie
 • Betrokken medewerkers: cultuur en waarden, leiderschap, organisational design, welzijn & stressmanagement, persoonlijke en teamontwikkeling, …
Opleiding

Met SweetSpot.Works komen we tegemoet aan de vraag naar e-learning en leertrajecten rond: 

 • leiderschap en leiding geven
 • teamontwikkeling
 • communicatie
 • tools voor verdere professionalisering
Assessments

Wij geven een antwoord op je vraag naar een screening op verschillende niveaus:

 • Organisatie: ondernemingsscan, scan stress en burn-out, analyse bedrijfscultuur
 • Team: assessment van teamefficiëntie, scan van teamorganisatie
 • Individu: Profiel van ondernemerscompetenties (Entrespiegel)  en spontane gedragsdynamiek (PROFIL'INC)
Coaching en Mentoring

Vertrekkend vanuit de inzichten van de neuroscience, de positieve psychologie en de NeuroCognitieve GedragsMethode is onze coaching uniek. Je vindt bij ons: 

 • Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques
 • Ontwikkeling van stressbestendigheid
 • Ontwikkeling van talent
 • Ontwikkeling van leiderschap
Onze kernwaarden

Waarom voor ons kiezen?

Hoe we zaken doen is net zo belangrijk als wat we doen. Onze kernwaarden zijn de principes die ons dagelijks leiden bij het helpen van onze klanten. Ons logo is niet voor niets het klavertjevier, de ultieme geluksbrenger. De vier blaadjes staan symbool voor de perfecte eenheid: Hoop, Vertrouwen, Empathie, Geluk. 

Hoop

Hoop draait om Kwaliteit. Onze kwaliteitslabels getuigen van de hoge kwaliteitseisen waaraan we voldoen. Je kan rekenen op een transparante dienstverlening.   

Vertrouwen

Onze Integriteit en Deskundigheid zijn ons merk en de basis voor een lange termijn relatie met onze klant en onze partners.

Empathie

We hebben een groot Inlevingsvermogen. We werken graag samen met mensen en waarderen elke bijdrage aan een duurzame en gedragen oplossing.

Geluk

Wij richten ons op Duurzaamheid en Welzijn: de juiste dingen zeggen en doen om People, Profit, Planet en Prosperity in balans met elkaar te brengen.

Getuigenissen

Gelukkige Klanten

Het vertrouwen en de tevredenheid van onze klant is onze grootste rijkdom. 

Stuur ons je bericht.

Of je nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons gewoon wilt laten weten hoe we het hebben gedaan, je vindt hier vele manieren om contact met ons op te nemen. Wij zullen je helpen je problemen snel en gemakkelijk op te lossen, zodat je je weer met belangrijker zaken kunt bezighouden.

Aanspreektitel