Overslaan en naar de inhoud gaan
Contact Info
Phone : 32 498/594.664
Email : isabelle.stubbe@oxalisconsult.be
Isabelle Stubbe
Bestuurder

Isabelle Stubbe is bestuurder van Oxalis Consult. Ze is verantwoordelijk voor HRM, Integrale kwaliteitszorg en Communicatie. Ze is adviseur, trainer, mentor-coach.

Education
Masterclass duurzame bedrijfsvoering en duurzaamheidsrapportering, EMSBrussel (Business)
Circular Ambassador Program, Vlaanderen Circulair (Business)
Copywriting Programma, Genootschap Het Gouden Veer (Communicatie)
Train Smarter Program, Stellar Labs (Learning é Development)
Prosci Certified Change Practitioner, Nexum Group (Changemanagement)
Masterclass Organisatiecoaching, Better Minds at Work (Changemanagement)
Instructional design for Behavioural Change, Stella Collins (Learning & Development)
Neurocognitieve Gedragsmethode, INC Brussel (Psychologie)
Innovatiemanagement, Vlerick Leuven Gent Management School (Business + Innovation)
Innovatieve arbeidsorganisatie, Flanders Synergy, Leuven (Business + Human resource management + Change)
Post-graduaat Recruitment, search & selection, Lessius Hogeschool Antwerpen (Human resource management)
Post-graduaat HRM HUBrussel (Human resource management)
Master Romaanse Filologie, KULeuven (Humane wetenschappen)
Aggregaat Hoger Secundair Onderwijs, KULeuven (Humane wetenschappen)

Oorspronkelijk heb ik een Master Romaanse Filologie en ben ik opgeleid in het Structuralisme. Dit is een wetenschappelijke stroming, die taal en literatuur benadert als systemen, die hun betekenis ontlenen aan de interactie van de subsystemen met elkaar en met de omgeving. Bijvoorbeeld, de betekenis van een roman ontstaat uit de interactie van de woorden met elkaar en met steeds grotere verzamelingen woorden, uit taal- en literaire wetmatigheden, uit de interactie met de socio-culturele context en de lezer. Je  interpretatie is dus niet de projectie van je eigen IK in een oeuvre, maar een ' zo objectief mogelijk lezen' van het ecosysteem en de subsystemen van een oeuvre. Dit objectieve denkkader boeide mij zo dat ik het als vanzelfsprekend vond om het ook in andere domeinen toe te passen. Van taal- en literatuurkunde heb ik de stap gemaakt naar bedrijfskunde, ontwikkeling van organisaties en teams.

Mijn loopbaan is dus een mix van taal en literatuur in onderwijs, organisatie- en veranderkunde in ondernemingen. Voor mij blijft taal altijd een belangrijk vehikel om mensen in beweging te brengen en te waarderen.

Zo begeleid ik al meer dan 20 jaar organisaties, teams en professionals in hun groei en ontwikkeling naar duurzaam succes. Het systeemdenken biedt mij een objectief houvast om de eigenheid en betekenis van ondernemingen en teams te 'lezen', conflicterende subsystemen in kaart te brengen om ze vervolgens op elkaar af te stemmen in functie van de behoeften van de onderneming: interne organisatie, brede inzetbaarheid, gezonde jobs en aangename werkplekken, talentontwikkeling.

Mijn aandacht gaat altijd naar de mens, talent, leer- en aanpassingsvermogen. Ik hou ervan om met en voor mensen te werken, structuur en flexibiliteit te creëren, bruggen te bouwen tussen mensen.

Wanneer men een betere mens wil hebben, moet men een betere maatschappij hebben, en om een betere maatschappij te hebben moet men een betere omgeving hebben. Pierre Teilhard de Chardin