Nieuwsbrief |    Oxalis Consulting & Development gaat ook voor groei !

Modern HR-beleid voor starters en groeiers

Beste Klant,
Beste Lezer,

Wij zijn uitermate verheugd u aan te kondigen dat wij opnieuw onze Qfor-kwaliteitslabel hebben gehaald. Ditmaal ging onze focus niet naar de interne processen, maar naar de klantenbeleving. En ... onze klanten zijn zéér tevreden ! Wij willen oprecht onze klanten danken, omdat deze bereid zijn gevonden om wat van hun kostbare tijd vrij te maken en feedback te geven over onze dienstverlening tijdens de audit. Dank u !

Wij doen een kleine greep uit hun getuigenissen. 

 

 

"Isabelle en Philip hebben zeer veel structuur in onze business aangebracht . Het blijft niet bij oplapwerk. Ze leggen een stevig fundament om verder op te werken."

"Het zijn consultants die de mensen geen schrik aanjagen. Ze stellen u op uw gemak en stralen zelf rust uit. Ze geven vertrouwen."

"Ik ben zeer tevreden over de samenwerking. We zijn er samen in geslaagd een goede structuur uit te bouwen en zo een goede basis te leggen voor de toekomst van ons bedrijf. "

"We zijn zeer tevreden. Niet alleen wordt alles technisch goed uitgewerkt, maar Isabelle en Philip engageren zich ook echt voor de klant. Dat was zeer belangrijk voor ons."

Naast de Qfor-label hebben wij ook de KMOportefeuille-norm opnieuw gehaald en zelfs uitgebreid om onze klanten nog beter te kunnen ondersteunen. Naast de erkenning in de algemene domeinen advies, strategisch advies en opleiding, behaalden wij ook individuele erkenningen voor groei, preventief bedrijfsbeleid en coaching bedrijfsoverdracht. U vindt hieronder een overzicht van wat Oxalis u vanaf nu kan aanbieden.

AdviesDV.A200260
Strategisch AdviesDV.S200261
Groei - Isabelle StubbeDV.S108000
Groei - Philip OosterlinckDV.S213506
Preventief Bedrijfsbeleid - Philip OosterlinckDV.S213506
Bedrijfsoverdracht Coaching - Isabelle StubbeDV.C212986
OpleidingDV.O200001

Ook als gemandateerd dienstencentrum Loopbaanbegeleiding blijven wij groeien. Wij begeleiden in hun zoektocht naar hun (levens)loopbaan niet alleen werknemers , maar ook zelfstandigen en ondernemers. Iedereen ervaart wel stress of stelt zich vragen over zijn job, wat hij wel en niet wil. Wij geven hen opnieuw "goesting". Ook hier bewijzen we onze meerwaarde vanuit onze specifieke expertise in neuromanagement, talentmanagement en innovatieve arbeidsorganisatie. Wij geven u enkele getuigenissen.

 

"De loopbaancheque is maar vier uur, maar het betekent al zeer veel voor mij."

"Ik vind het zeer confronterend om na te denken vanuit mijn sterkten en mijn competenties."

"Ik heb er echt weer zin in gekregen om vooruit te gaan in mijn loopbaan."  

Al onze partners in loopbaanbegeleiding zijn niet alleen experten, maar ook ervaringsdeskundigen.  Wij hebben allemaal een succesvolle switch in onze carrière doorlopen en engageren ons volop voor onze klant. 

Ook Oxalis Consulting & Development groeit ! Hiervoor hebben wij een zeer specifiek HR-beleid voor hoogopgeleide partners uitgewerkt, op maat geschreven van onze eigen business. We verheugen ons om u binnenkort onze nieuwe partners voor te stellen.

In deze nieuwsbrief vindt u alvast onze artikels over een modern en efficiënt HR-beleid voor (her)startende en groeiende ondernemers. Wij wensen u alvast veel leesplezier !

Starters (1): Aandachtspunten voor een doordacht HR-beleid

Startende bedrijven staan voor immense uitdagingen: aantrekkelijke producten of diensten ontwikkelen, de markt aanboren, een bedrijfsgebouw vinden, kapitaal aantrekken, enz. Daarnaast moeten ze...

lees meer

Starters (2): Belangrijkste troeven bij potentiële medewerkers

De ondernemer kan het succes en de groei van zijn bedrijf als grote troef uitspelen bij potentiële medewerkers. Zijn visie en leiderschap, zijn hedendaagse aanpak van het personeel zullen...

lees meer

Starters (3): Employer Brand aanzwengelen om geschikte medewerkers te vinden

Employer Brand is de reputatie die het bedrijf ontwikkelt tegenover zijn stakeholders. Employer Branding is het vermarkten ervan. Dit imago steunt op authenticiteit, coherentie, vertrouwen en...

lees meer

Starters (4): Geschikte medewerkers vinden

De startende ondernemer moet niet wachten tot hij medewerkers wil aanwerven om zijn Employer Brand te ontwikkelen. Maar eens hij zover is dat hij zijn eerste medewerkers wil aanwerven, dan...

lees meer

Starters (5): Hoe kunnen ondernemers bijdragen aan een goede werksfeer ?

De basis voor een goede werksfeer is het vertrouwen en de authenticiteit. De ondernemer verdient dit vertrouwen door een oprechte en eerlijke twee-richtingscommunicatie te voeren, door...

lees meer

Advies of consult? Contacteer ons!