Nieuwsbrief |    Opleiding: Creëer een duurzame werkomgeving voor een succesvolle business

Innovatief ondernemen vanuit waarden

SAS: 40 jaar succesvol ondernemen door unieke bedrijfscultuur en leiderschap

SAS is marktleider in BA software en wordt sinds zijn oprichting in 1976 geleid door CEO Jim Goodnight. Al 40 jaar lang kent het bedrijf een ononderbroken groei en winst zonder weerga door zijn innovatieve en corporate cultuur. Onder het leiderschap van Goodnight heeft SAS ingezet op een goede work-life balans en is zo uitgegroeid tot de beste werkplek ter wereld, alsook tot de nr 1 in de lijst van Fortune voor de VS en de nr 1 van Great Place to Work in de internationale ranking.

Authentiek leiderschap

Jim Goodnight gelooft in authentiek leiderschap. Authentieke leiders zijn niet perfect, maar tonen passie voor wat ze doen, beleven hun waarden op een consistente manier en nemen beslissingen terwijl ze zich anderen voor de geest oproepen. Hij meent dat het zijn job is om ervoor te zorgen dat zijn medewerkers de volgende werkdag naar het werk terug komen. De kern van het succes van een business en de werkgever is om zowel de medewerkers als de klanten steeds voor ogen te houden.

Vertrouwen, flexibiliteit en waarden

De cultuur van SAS is gebaseerd op 3 eenvoudige dingen: vertrouwen, flexibiliteit en waarden. De kern van SAS zijn de relaties. De relatie tot de klant zal alleen goed blijven als de medewerkers een goede ervaring blijven behouden bij SAS. Die ervaring is gebaseerd op betekenisvol werk, leadership die autonomie geeft, en een eerste klas werkomgeving.

De software van SAS is een intellectueel product en de medewerkers zijn hoogopgeleide, creatieve mensen die van uitdagingen houden. Onderzoek toont aan dat uitdagend werk één van de belangrijkste factoren is voor jobtevredenheid. Om de uitdaging levend te houden vertrouwt SAS haar medewerkers en moedigt hen aan om risico's te nemen en te innoveren. Dit maakt hen gelukkig. En wanneer medewerkers gelukkig zijn, dan maken ze de klanten gelukkig. Het bedrijf biedt flexibele uurroosters aan om work-life balans te realiseren. SAS heeft ook een stimulerende werkomgeving ontworpen, met fitness faciliteiten, privé kantoren en kunstwerken overal om mensen geïnspireerd te houden.

“If you treat people like they make a difference,

they will make a difference.”

Volgens Goodnight bestaat een directe correlatie tussen de cultuur en het succes van de business. De ideale cirkel van het succes van SAS is: behandel goed de medewerkers, dan innoveren ze goed. Dit creëert gelukkige klanten. Gelukkige klanten geven winst. Winst stelt het bedrijf in staat om opnieuw te investeren in haar medewerkers, en dus in haar klanten.

Onze opleiding Innoverend ondernemen vanuit waarden

Sinds jaren ondersteunen wij ondernemers in het consistent uitbouwen van hun bedrijfscultuur als kader voor een succesvolle business. Werken met waarden werkt. Wilt u ook uw business een boost geven door te investeren in wat u echt belangrijk vindt?

Schrijf in op onze opleiding Innoverend ondernemen vanuit waarden.

Wij bieden u praktische tools aan om uw waarden onmiddellijk naar uw business te vertalen. Samen zetten we de eerste stappen in succesvol waardengedreven ondernemen.

Opleiding: Innoverend ondernemen vanuit je waarden. Verhoog de kwaliteit van je samenwerkingen. Sessie 1

Ondernemen vanuit waarden is een innovatieve manier om je business op een duurzame manier uit te bouwen. Je zoekt  naar de juiste match met werknemers en partners vanuit je overtuigingen en...

lees meer

Veelgeprezen bedrijfscultuur houdt softwarereus SAS van de beurs

Een bedrijfsleider die zegt - en ook meent - dat het welzijn van zijn personeel voor hem belangrijker is dan zijn omzet of winst, lijkt niet echt meer van deze tijd. Jim Goodnight, CEO en stichter...

lees meer

Studie rond bedrijfswaarden, Etion (VKW)

De enquête van Etion is afgenomen bij 161 bedrijfleiders in Vlaanderen en Brussel.

Volgende sectoren zijn vertegenwoordigd:

  • 27 % productiesector
  • 41 % dienstensector
  • ...
lees meer

De 5 ingrediënten van de ideale job.

Iedereen zoekt waarschijnlijk wel naar de ideale job…Maar wat zijn nu de belangrijkste ingrediënten van de ideale job? Je weet natuurlijk nooit zeker of een job echt bij je past voor je er...

lees meer

Sociale innovatie

Sociale innovatie is het geheel van concepten en toepassingen met betrekking tot arbeidsorganisatie en bedrijfsvoering, die als doel hebben zowel de performantie als de kwaliteit duurzaam te...

lees meer

Advies of consult? Contacteer ons!