Nieuwsbrief |    HR heruitvinden in de digitale wereld

HR, the Day after Tomorrow

HR en de dynamische omgeving

Als organisatie wordt het steeds belangrijker om continu voeling te houden met de steeds sneller wordende veranderingen in onze digitale wereld. Enkel focussen op onze financiële resultaten brengt ons onvoldoende inzicht in de uitdagingen van morgen.

Naast het immense belang van klantentevredenheid zullen interne processen slechts kunnen verbeterd en aangepast worden door continu te leren of zoals Future of Work-strateeg Heather McGowan het zo mooi formuleert: “Werken is leren en omgekeerd”. En precies daarin ligt de uitdagende en dringende nieuwe taak van HR weggelegd, namelijk zich heruitvinden en meer integreren in de business, mee-vooruitkijken en -denken. Alleen dan kan HR tijdig het leren en de bijscholing van het personeel bijsturen en de steeds nieuwe rollen, die continu gaan veranderen, onderkennen en voorbereiden.  

Meaningfull organizations

Meaningfull organizations focussen niet op economische uitwisselingen, maar op hun hoger doel. Het gaat erover hoe mensen betrokken geraken met de business en betekenis ervaren in hun werk. Mensen brengen hun intelligentie en creativiteit mee naar hun job. Ze presteren in hun volste capaciteit en doen net dat ietsje meer voor de klant. Dat maakt nu net het grote verschil. Hiervoor komt de klant bij u. Meaningfull organizations investeren in hun mensen en slagen erin hen te verbinden met hun hoger doel.

Betrokkenheid creëren

In de Meaningful Organisation zal naast het top-down cascaderen van de strategie tot bij de medewerkers evenzeer de bottom-up betrokkenheid in belang toenemen. Net zoals burgers meer impact willen hebben op de maatschappij, willen medewerkers evenzeer meer betrokken worden bij de business en meer persoonlijke impact hebben.

Door een duidelijke en visuele communicatie van de strategie doorheen het bedrijf zal elke medewerker in staat zijn om op een onderbouwde manier bij te dragen tot een succesvolle implementatie van de bedrijfsstrategie.

Nieuwe skills voor HR

Dit vraagt om een gestructureerde aanpak. De Balance Scorecard van Kaplan en Norton is een instrument dat zijn verdiensten sinds lang heeft bewezen. Deze businesstool helpt HR om vorm te geven aan de nieuwe rol, business wise denken en een strategische en tactische rol vervullen, ongeacht de grootte van de organisatie. Waar mogelijk HR-rollen in handen geven van leidinggevenden en medewerkers en hefbomen geven voor autonomie en zelfredzaamheid. Nieuwe uitdagingen, nieuwe rollen. Voor iedereen.

Kan je best wat hulp gebruiken om deze switch in uw rol tot stand te brengen?

Neem een kijkje op onze website en de opleiding op 3, 10, 24 oktober en 14 november 2019

Build the scorecard for your HR department

Het programma is interactief en praktisch. Deze opleiding kadert in onze filosofie van blended learning en digitaal samen leren. Het digitaal leerplatform gebruiken we als bijkomende ondersteuning van de life sessies met groepsgesprekken en bespreking van de opdrachten.

Voor meer informatie neem contact op met info [at] oxalisconsult [dot] be of bel naar 09/ 227 31 18. Wij staan u graag te woord.

lees meer

lees meer

Een efficiënt loopbaanbeleid uittekenen

Als organisatie wil je graag dat je medewerkers optimaal functioneren! Medewerkers presteren goed wanneer ze plezier hebben in hun werk, het gevoel hebben te kunnen doen wat ze goed kunnen en...

lees meer

GDPR

Beste Abonnee,

De nieuwe Europese privacywetgeving (General Data Protection of Algemene Verordening Gegevensbescherming) is van kracht sinds 25 mei. De GDPR heeft als doel de rechten van...

lees meer

Advies of consult? Contacteer ons!